Lean Six Sigma i otpor prema promjenama

25.02.2020. | edukacije, Lean Six Sigma |

Put prema promjeni

 

Lean Six Sigma metodologija služi kao pomoć kod učinkovitog rješavanja problema, unaprijeđenja proizvoda, usluga i poslovanja. Sve nabrojeno podrazumijeva promjenu. Radeći uvijek na isti način nemoguće je nešto popraviti ili poboljšati. 

Česta reakcija na promjenu je otpor. Mnogo je stručnih članaka napisano na tu temu od strane psihologa. Postoji uvjerenje da je otpor prema promjenama nešto prirodno i svojstveno ljudima, barem većini, te ono, da je to zastarjelo stajalište. Istina je vjerojatno negdje između. 

Bitno je znati da će na svaku promjenu biti reakcije i bilo bi mudro tu potencijalnu reakciju, ako je negativna, predvidjeti i za nju planirati. Prilikom predstavljanja i provođenja promjena to treba uzeti u obzir kako, nakon uložene energije, vremena, truda i novca, ne bismo završili u slijepoj ulici što je učestali scenarij. Radimo s ljudima i promjene će trebati provoditi ljudi, pa u skladu s tim promjene trebamo planirati. Na početku je potrebno procijeniti koliko će potencijalnog otpora neka promjena donijeti i koja su to mjesta (odjeli, funkcije…) gdje očekujemo najviše otpora. Kada to detektiramo, možemo početi planirati kako ćemo eliminirati ili minimizirati te efekte. Postoji više načina na koje to možemo učiniti.

 

10 savjeta

  1. Početi pomalo – isprobati promjenu u samo jednom odjelu, uredu, pogonu i sl., ili probu vremenski ograničiti kako bismo smanjili rizik od neuspjeha na velikoj skali.
  1. Obrnuti položaje – kako bih se ja ponašo/la  ne njegovom/njenom mjestu? Što bi mene u toj situaciji brinulo?
  1. Osigurati sudjelovanje – nedostatak sudjelovanja vodi u otpor, strah i ljutnju. Tražiti mišljenje i pomoć.
  1. Raditi s prepoznatim vodstvom – prepoznati formalno i neformalno vodstvo, te tražiti potporu.
  1. Odabrati pravo vrijeme – ne implementirati mnogo promjena istovremeno.
  1. Otpor rješavati direktno.
  1. Osigurati dovoljno vremena za prilagodbu promjenama i pomoć pri uhodavanju.
  1. Izbjegavati iznenađenja – najveći benefit kulturnih obrazaca je predvidljivost.
  1. Odnositi se prema ljudima s poštovanjem – poštovati individualne različitosti, cijeniti različita mišljenja kao novu mogućnost i novi pogled na stvari.
  1. Komunicirati, komunicirati, komunicirati…i komunicirati!

 

 

Izuzetno je važno komunikaciju započeti što ranije, te jasno objasniti zašto nešto radimo, koje benefite očekujemo i koji se sve pozitivni i negativni efekti mogu pojaviti. Jasnoća, pravovremenost i transparentnost su ključni budući je povjerenje temelj i preduvjet svakog kvalitetnog ljudskog i poslovnog odnosa.

 

 

Autor: Lidija Sarta, Metroteka

Podijeli ovaj članak

Prethodni članak

Pandemija i stvaranje (lean) zaliha

Sljedeći članak

Lean – posao ili svakodnevnica?