Ostalo Ostalo

Iako je zbog pandemije održana u virtualnom obliku, ovogodišnja TC10 IMEKO (International Measurement Confederation) konferencija, čiji je domaćin bio EUROLAB (Europska konfederacija nacionalnog udruženja mjernih, ispitnih i analitičkih laboratorija) prošla je uspješno i donijela neku novu perspektivu i saznanja o trendovima u svijetu.

Tema konferencije bila je “Globalni trendovi u ispitivanju, dijagnostici i inspekciji za 2030. godinu”, a jedno od glavnih predavanja održao je naš Siniša Prugovečki. I to u posebnom društvu: među ostalim glavnim govornicima bili su Etty Feller iz Izraela, predsjednica ILAC-a (Međunarodne laboratorijske akreditirane suradnje), Jeff Gust iz Sjedinjenih Država, glavni korporativni metrolog Fluke-a i Bernd Kroon, član odbora EUROLAB-a.

NAŠE RJEŠENJE PODIJELJENO SA SVJETSKIM STRUČNJACIMA

Siniša je održao predavanje pod nazivom “From Cloud Networking to Predictive Measuring Equipment Maintenance for Everyone”. Željeli smo pokazati da se ključne tehnologije koje su već svugdje prisutne (cloud computing i network structures) mogu koristiti i za uklanjanje svih problema povezanih s upravljanjem i održavanjem opreme. Danas postoji mnogo aplikacija koje su namijenjene svima, poput Facebooka, Instagrama ili LinkedIna. Nažalost, mi kao društvo otkrivamo da postoje mnogi aspekti društvenih mreža koji su negativni. Ta negativnost je, zbog ljudskog faktora, neizbježna. Ali iste tehnologije koje se koriste na Facebooku ili Instagramu mogu se sigurno primijeniti na mjerne i laboratorijske instrumente umjesto na ljude. To može potaknuti poboljšanja u upravljanju opremom ne samo za jednu ili nekoliko velikih tvrtki, već zapravo za svako malo i srednje poduzeće, laboratorij ili bilo koga tko ih koristi. To je snaga big data i zato je ovo put kojim se želi postići predictive maintenance. Rješenje koje je povoljno i svima dostupno. LorisQ aplikacija je upravo takvo rješenje.

LORISQ – BUDUĆNOST ODRŽAVANJA (MJERNE) OPREME

LorisQ smo odlučili napraviti kad smo shvatili da na svijetu ne postoji sličan proizvod, a potrebe za njim itekako ima. Laboratoriji su posebno oduševljeni pristupom u kojem se održavanje mjerne opreme (i opreme općenito) ne rješava statičnim bazama podataka nego interaktivnim sustavom koji komunicira s korisnikom i informira cijeli tim o svim važnim događajima u sustavu. Sudjelovanjem na IMEKO konferenciji bili smo u mogućnosti predstaviti LorisQ na svjetskoj razini, a reakcije su bile odlične. Više o LorisQ možete saznati ovdje.

Autor/ica: admin_hbrg

    Budite uvijek u tijeku sa stručnim temama

    Primajte stručne članke i zanimljive novosti iz područja mjeriteljstva i kvalitete. Prijavite se na naš newsletter i na vrijeme primite sve informacije vezane za usluge koje nudimo.

    Želim primati Metrotekine novosti

    Na mrežama

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9