Umjerena Hrvatska donosi svoju prvu priču o hladnjacima!

Prvi u nizu članaka koji obrađuje vrijedne podatke prikupljene u radu umjernog laboratorija Metroteka objavljen je na umjerena.hr. Cilj Umjerene Hrvatske je približiti široj javnosti pojam umjeravanja, njegovu svrhu i primjenu te objasniti kako ono može direktno utjecati na našu svakodnevicu. Upravo zato su naša prva tema instrumenti za zadavanje temperature – hladnjaci. Umjerili smo preko Umjerena Hrvatska donosi svoju prvu priču o hladnjacima!

Prvi Lean Six Sigma priručnik na hrvatskom jeziku!

U novoj sezoni Lean Six Sigma edukacija, osim materijala na hrvatskom jeziku i certifikata o položenom ispitu, polaznici će dobiti i knjižicu – Lean Six Sigma na dlanu. Knjižica se sastoji od šest grupa alata podijeljenih prema fazi projekta u kojem se koriste. Te grupe su: selekcija, definiranje, mjerenje, analiza, poboljšanje i kontrola. Ovo je praktičan pocket-size Prvi Lean Six Sigma priručnik na hrvatskom jeziku!

Anketa zadovoljstva 2022.

Već tradicionalno u Metroteci svake godine našim klijentima šaljemo upitnik o zadovoljstvu. Dugi niz godina kvaliteta Metrotekininih usluga dobiva visoku ocjenu, pa tako i ove godine čak 83% ispitanika smatra da su naše usluge umjeravanja, temperaturnog mapiranja i kvalifikacije zaslužile čistu peticu! Svjesni smo činjenice da je brzina umjeravanja jedan od najvažnijih faktora za zadovoljstvo Anketa zadovoljstva 2022.

Prva međunarodna konferencija o mjeriteljstvu i digitalnoj transformaciji

Prošlog mjeseca je na PTB-u u Berlinu održana Prva međunarodna konferencija o mjeriteljstvu i digitalnoj transformaciji u organizaciji IMEKO-ovog tehničkog odbora TC6: Digitalizacija. Među više od 250 sudionika sa svih kontinenata (osim Antarktike), čak nas je 5 bilo iz Metroteke i LorisQ-a. Dakle, digitalnu transformaciju smo shvatili vrlo ozbiljno. Naš Siniša Prugovečki je sudjelovao i Prva međunarodna konferencija o mjeriteljstvu i digitalnoj transformaciji

Što je “Braunschweiger Elle”?

U Braunschweigu, mjestu koje je dom Njemačkom mjeriteljskom institutu (Physikalisch-Technische Bundesanstalt – PTB) nalazi se metalna šipka dugačka 57.07 cm, tzv. Braunschweiger Elle. Kao preteču standarda za duljinu, koristili su je trgovci tkaninama te njihovi kupci u 16. stoljeću, a moguće i ranije. Dan danas nalazi se na istom mjestu, ugrađena u jedan od stupova Što je “Braunschweiger Elle”?

DCC – budućnost umjeravanja

Aktualna tema mnogih institucija koje se bave mjeriteljstvom zadnjih par godina upravo je Digital calibration certificate ili skraćeno DCC. Standardizacija formata potvrda o umjeravanju koje izdaju nacionalni mjeriteljski instituti i umjerni laboratoriji omogućit će strojnu interpretaciju informacija i rezultata umjeravanja te na taj način otvoriti čitav niz novih mogućnosti za napredak – kako u znanosti DCC – budućnost umjeravanja

Imate li drugih stručnih pitanja na
koja tražite odgovor? Javite nam!

    Budite uvijek u tijeku sa stručnim temama

    Primajte stručne članke i zanimljive novosti iz područja mjeriteljstva i kvalitete. Prijavite se na naš newsletter i na vrijeme primite sve informacije vezane za usluge koje nudimo.

    Želim primati Metrotekine novosti

    Na mrežama