Anketa zadovoljstva 2022.

Već tradicionalno u Metroteci svake godine našim klijentima šaljemo upitnik o zadovoljstvu. Dugi niz godina kvaliteta Metrotekininih usluga dobiva visoku ocjenu, pa tako i ove godine čak 83% ispitanika smatra da su naše usluge umjeravanja, temperaturnog mapiranja i kvalifikacije zaslužile čistu peticu! Svjesni smo činjenice da je brzina umjeravanja jedan od najvažnijih faktora za zadovoljstvo Anketa zadovoljstva 2022.

Prva međunarodna konferencija o mjeriteljstvu i digitalnoj transformaciji

Prošlog mjeseca je na PTB-u u Berlinu održana Prva međunarodna konferencija o mjeriteljstvu i digitalnoj transformaciji u organizaciji IMEKO-ovog tehničkog odbora TC6: Digitalizacija. Među više od 250 sudionika sa svih kontinenata (osim Antarktike), čak nas je 5 bilo iz Metroteke i LorisQ-a. Dakle, digitalnu transformaciju smo shvatili vrlo ozbiljno. Naš Siniša Prugovečki je sudjelovao i Prva međunarodna konferencija o mjeriteljstvu i digitalnoj transformaciji

Što je “Braunschweiger Elle”?

U Braunschweigu, mjestu koje je dom Njemačkom mjeriteljskom institutu (Physikalisch-Technische Bundesanstalt – PTB) nalazi se metalna šipka dugačka 57.07 cm, tzv. Braunschweiger Elle. Kao preteču standarda za duljinu, koristili su je trgovci tkaninama te njihovi kupci u 16. stoljeću, a moguće i ranije. Dan danas nalazi se na istom mjestu, ugrađena u jedan od stupova Što je “Braunschweiger Elle”?

DCC – budućnost umjeravanja

Aktualna tema mnogih institucija koje se bave mjeriteljstvom zadnjih par godina upravo je Digital calibration certificate ili skraćeno DCC. Standardizacija formata potvrda o umjeravanju koje izdaju nacionalni mjeriteljski instituti i umjerni laboratoriji omogućit će strojnu interpretaciju informacija i rezultata umjeravanja te na taj način otvoriti čitav niz novih mogućnosti za napredak – kako u znanosti DCC – budućnost umjeravanja

Neradni petak!

Sretni smo vas obavijestiti da u petak 13.5.2022. imamo organiziran team building za sve naše zaposlenike. Laboratorij tog dana neće raditi pa svoje uređaje preuzmite ili predajte na vrijeme. Sve ostale radne dane tu smo za vas od 8:00h do 16:00h. Hvala na razumijevanju!

II. DIO: Što je Pareto analiza i kako živjeti u skladu s Pareto principom (80/20)

Nakon što je u prvom dijelu članka objašnjeno što je to Pareto analiza odnosno princip, čemu služi i gdje se moglo vidjeti kako se može upotrijebiti u poslovnome okruženju, došlo je vrijeme da ustanovimo može li se alat upotrijebiti i u drugim aspektima života, te može li na taj način značajno unaprijediti kvalitetu života.

Imate li drugih stručnih pitanja na
koja tražite odgovor? Javite nam!

    Budite uvijek u tijeku sa stručnim temama

    Primajte stručne članke i zanimljive novosti iz područja mjeriteljstva i kvalitete. Prijavite se na naš newsletter i na vrijeme primite sve informacije vezane za usluge koje nudimo.

    Želim primati Metrotekine novosti

    Na mrežama