How to measure temperature correctly with different types of thermometers

Mjerenje temperature je sveprisutno, a često i ključno u mnogim vrstama laboratorija i industrijskih procesa. Usprkos tome, često dolazi do značajnih pogrešaka u mjerenju zbog nedostatne informiranosti o vrsti termometra i osnovnim principima njegovog rada. Pogreške su daleko češće i neprimjetnije nego kod mjerenja drugih fizičkih veličina, jer se temperatura nikad ne mjeri direktno (kao npr. masa ili duljina) nego preko promjene svojstava nekog sasvim drugog parametra, npr. neke električne veličine poput razlike potencijala ili otpora.

Sudionici ove edukacije/radionice će se upoznati s različitim vrstama termometara, te naučiti kako ih pravilno odabrati i koristiti. Također, naučiti će koje pogreške kod mjerenja se najčešće događaju i zašto se događaju kod pojedinih vrsta termometara koje i sami koriste u svome radu. Na taj način moći će poboljšati točnost i pouzdanost svojih mjerenja. Kroz praktični rad sudionici će se sami moći uvjeriti u neka iznenađujuća svojstva i probleme mjerenja staklenim termometrima, termoparovima, te otporničkim i infracrvenim termometrima.

Cijena edukacije je 200 eura po osobi, a za svakog dodatnog polaznika iz iste tvrtke odobravamo po 5% popusta (do maksimalnih 25% za 6 osoba i više).