Sve što trebate znati o potvrdama o umjeravanju i mjernoj nesigurnosti

Saznajte što je uistinu mjerna nesigurnost i umjeravanje, koja je razlika između umjeravanja i ovjeravanja, akreditiranog i neakreditiranog, naučite učinkovito upravljati mjernom opremom te koristiti potvrde o umjeravanju i pravilno ih interpretirati. Što sve potvrda o umjeravanju mora sadržavati te kako vam može pomoći u poboljšanju točnosti mjerenja u svrhu poboljšanja proizvoda i usluga. Kako pravilno odabrati instrument i dobavljače usluga povezane s mjernom opremom – izbjegavanje pogrešaka i nepotrebnih troškova. Sudionici donose vlastite potvrde o umjeravanju u svrhu rješavanja problema, primjene naučenog te poboljšanja vlastitog sustava upravljanja mjernom opremom.

Program

  1. Teorijski uvod – definicije pojmova
  2. Pregled normi, postupaka, preporuka i zakonskih zahtjeva koje se koriste pri upravljanju mjernom opremom (umjeravanje, ovjeravanje, kvalifikacija, interne provjere…). Diskusija i konzalting.
  3. Potvrde o umjeravanju i drugi slični dokumenti. Što se određuje umjeravanjem ovisno o vrstama opreme? Točke umjeravanja. Intervali umjeravanja i drugih aktivnosti. Sljedivost. Diskusija i konzalting.
  4. Iskazivanje i interpretacija rezultata umjeravanja za mjernu opremu. Koncept mjerne nesigurnosti i mjerne sposobnosti. Dozvoljena odstupanja i korekcije. Diskusija i konzalting.
  5. Potvrde o umjeravanju, kupovina opreme i interne provjere.

Sljedeći termini:

29

Rujan

MJESTO: InstantOffice, Zagrebtower, Radnička cesta 80, 5.kat

VRIJEME: 09:00-16:00