Prehrambena industrija i HACCP

Naši klijenti u području hrane su velike multinacionalne kompanije, izuzetne domaće proizvodne tvrtke, HRN EN ISO/IEC 17025 akreditirani ispitni laboratoriji, ali i mali restorani. Smatramo da razina kvalitete naših usluga mora biti ista za sve, jer samo na taj način možemo postići maksimalnu razinu kvalitete i sigurnosti hrane za krajnjeg kupca.

U našem HRN EN ISO/IEC 17025 akreditiranom području umjeravanja temperature i relativne vlažnosti nalaze se gotovo sve vrste termometara (za kontaktno i bezkontaktno mjerenje), higrometara i termohigrometara. Osim mjernih instrumenata, akreditirano umjeravamo i čitave uređaje poput zamrzivača, hladnjaka, termostata, inkubatora, sušionika, sterilizatora, kupelji, peći i klima komora. Također, provodimo kvalifikaciju komora prema Vašim specifičnim protokolima.

Prvi u Hrvatskoj i među prvima u Europi akreditirali smo umjeravanje autoklava, a provodimo i njihovu kvalifikaciju. Umjeravanje autoklava podrazumijeva određivanje efektivnog vremena sterilizacije F0, vremenskih razlika u postizanju temperature sterilizacije, fluktacije temperatura i čitav niz drugih parametara, uključujući i proširenu (k=2) mjernu nesigurnost. Rezultati naših umjeravanja i kvalifikacija korišteni su i u postupcima registracije prehrambenih proizvoda pri regulatornim agencijama poput američke Agencije za hranu i lijekove (FDA).

Naše područje akreditacije za obujam obuhvaća klipne pipete, birete i dispenzore (i to čak i one najmanje od samo 1 ul), te stakleno odmjerno posuđe (pipete, birete, menzure, tikvice, čaše itd.) i piknometre. Za većinu klipnih mjerila obujma po potrebi osiguravamo i servis. Prvi u Hrvatskoj akreditirali smo umjeravanje pH metara, konduktometara i centrifuga. Ostatak našeg akreditiranog područja obuhvaća mikroanalitičke i obične laboratorijske vage, moment ključeve i različite uređaje za mjerenje duljine, tlaka (manometri, digitalni manometri, pretvornici tlaka…) i gustoće.

Provodimo i temperaturna mapiranja skladišta, hladnih soba i transportnih vozila. Prvi u Hrvatskoj i regiji osim standardnih izvještaja o mapiranju nudimo i akreditirano umjeravanje temperaturnih komora većih od 2000 litara, poput hladnih soba.U mogućnosti smo napraviti pregled prostora, plan mapiranja te provesti mjerenja i isporučiti izvještaje u samo nekoliko dana. Osim toga, svi data loggeri koje koristimo pod konstantnim su nadzorom vlastitog akreditiranog umjernog laboratorija. Na taj način imamo prednost kod sigurnosti i brzine rezultata jer ne ovisimo o uslugama vanjskog umjernog laboratorija.

Kvaliteta laboratorijskog rezultata naš je zajednički interes. Bez obzira jeste li akreditirani, u postupku akreditacije ili vam akreditacija nije cilj vjerujemo da su integritet i sigurnost u rezultate vaš prioritet. Laboratorijski rezultati predstavljaju jedan od temelja funkcioniranja čitavog društva. Obratite nam se s povjerenjem.

Povezane usluge