Farmaceutska industrija

Naši najčešći i najvjerniji klijenti upravo su oni iz područja farmacije. To nam omogućava da dobro razumijemo sve zahtjeve farmaceutske prakse (GMP, GLP i sl.) i regulative, kao i važnost pouzdanosti umjeravanja, kvalifikacija i temperaturnog mapiranja. Sve ono što dalekosežno utječe ne samo na kvalitetu farmaceutskih proizvoda, nego i na sigurnost i zdravlje ljudi.

U našem HRN EN ISO/IEC 17025 akreditiranom području umjeravanja temperature i relativne vlažnosti nalaze se gotovo sve vrste termometara (za kontaktno i bezkontaktno mjerenje), higrometara i termohigrometara. Osim mjernih instrumenata, akreditirano umjeravamo i čitave uređaje poput zamrzivača, hladnjaka, termostata, inkubatora, sušionika, sterilizatora, kupelji, peći, klima komora i stabilitetnih komora s relativnom vlažnošću. Također, provodimo kvalifikacije komora prema Vašim specifičnim protokolima kao i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prvi u Hrvatskoj i među prvima u Europi akreditirali smo umjeravanje autoklava, a provodimo i njihovu kvalifikaciju. Umjeravanje autoklava podrazumijeva određivanje efektivnog vremena sterilizacije F0, vremenskih razlika u postizanju temperature sterilizacije, fluktacije temperatura i čitav niz drugih parametara, uključujući i proširenu (k=2) mjernu nesigurnost.

Naše područje akreditacije za obujam obuhvaća klipne pipete, birete i dispenzore (i to čak i one najmanje od samo 1 ul). Za većinu klipnih mjerila obujma po potrebi osiguravamo i servis. Prvi u Hrvatskoj akreditirali smo umjeravanje pH metara, konduktometara, centrifuga i ranije spomenutih autoklava. Ostatak našeg akreditiranog područja obuhvaća vage, moment ključeve i različite uređaje za mjerenje tlaka (manometri, digitalni manometri, pretvornici tlaka…), duljine, obujma, gustoće, frekvencije i kemijskih veličina.

Provodimo i temperaturna mapiranja skladišta, hladnih soba i transportnih vozila. Prvi u Hrvatskoj i regiji osim standardnih izvještaja o mapiranju nudimo i akreditirano umjeravanje temperaturnih komora većih od 2000 litara, poput hladnih soba. U mogućnosti smo napraviti pregled prostora, plan mapiranja te provesti mjerenja i isporučiti izvještaje u samo nekoliko dana. Osim toga, svi data loggeri koje koristimo pod konstantnim su nadzorom vlastitog akreditiranog umjernog laboratorija. Na taj način imamo prednost kod sigurnosti i brzine rezultata jer ne ovisimo o uslugama vanjskog umjernog laboratorija.

Povezane usluge